A Piliscsabai Futrinkák:


futrinkák Piliscsabáról

 

A Piliscsabai Futrinkák facebook csoportot 2013. márciusában hoztam létre, amely a világhálón keresztül formálódott. A facebook oldal közel száz többé-kevésbé aktív, Piliscsaba környékén, vagy távolabb élő futónak ad felületet a közös futások megszervezéséhez, látja el őket a futással, egészséges életmóddal, táplálkozással kapcsolatos információkkal, versenyfelhívásokkal. A megmozdulás azzal a szándékkal jött létre, hogy magam köré gyűjtsek olyan futni vágyókat, akik szeretnek együtt, társaságban hódolni ennek a sportnak. Időközben barátságok szövődtek, versenyeket kezdtünk szervezni Börcsök Tamás és Pozderka Gábor, majd Kremmer Bernadett együttműködésével. Különböző életritmusunk, elfoglaltságaink miatt hétköznap nehezen jönnek össze a közös futások –, ám a hétvégéinket igyekszünk úgy szervezni, hogy legyen mód szombaton 5-7 km-et futni főleg a kezdőkkel, újra visszatérőkkel, vasárnap pedig a hosszabb, 15-30 km-es terepfutások kihívásait kedvelőkkel.

Tavaly októberben a Pilis Félmaraton után idén márciusban a Második Pilis Félmaratont és az első Pilis Maratont is megszerveztük, melynek visszhangja elismerő volt. Igyekszünk minél több generációt megszólítani, ezért az óvodásoknak, kisiskolásoknak Minifutrinkákat, örömfutásokat szervezünk.

Elkötelezett segítők kapcsolódtak hozzánk, így március 8-án a Piliscsabai Futrinkák Sportegyesület megalakuló közgyűlésére is sor került, várjuk a nyilvántartásba vételről szóló bírósági határozatot. A sportegyesület híreit a piliscsabaifutrinkak.hu weboldalon osztjuk meg.

Sportegyesületünk célja a futás, mint a legegyszerűbb mozgásforma, a rendszeres testedzés népszerűsítése, versenyek szervezése, a közösségi élet kibontakoztatása, építése és fenntartása, valamint Piliscsaba lakosságának szabadidősportjának segítése, színesítése. Célunk továbbá, hogy sportkapcsolatokat létesítsünk, azokat fejlesszük környékbeli sportegyesületekkel.

 

Gilián Mari